Inside the Cage is een jaarlijks terugkerend muziekfestival dat plaatsvindt in het dorp Meterik in de provincie Limburg, Nederland. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers van het lokale jongerencentrum, Stichting O.J.C. Knor, en vindt plaats sinds 2015. Het festival staat bekend om zijn live muziekoptredens en DJ-sets, en om zijn unieke locatie, die wordt omgetoverd tot muziekkooien en après-ski bars.

Image 1

Inside the Cage is de opvolger van het voormalige Knorpop-festival dat jaarlijks werd gehouden tussen 1990 en 2013. Knorpop was net als Inside the Cage een muziekfestival dat werd georganiseerd door vrijwilligers van O.J.C. Knor en was een van de belangrijkste evenementen in de lokale gemeenschap van Meterik en omgeving.

Image 2

Knorpop was destijds een van de grootste muziekfestivals in de regio en trok elk jaar duizenden bezoekers. Het festival stond bekend om zijn diverse muziekprogrammering en de unieke locatie op het terrein van een lokale boerderij. Het festival werd opgezet als een reactie op het gebrek aan evenementen voor jongeren in de regio en groeide in de loop der jaren uit tot een populaire traditie in de lokale gemeenschap.

Image 3

Na het stoppen van Knorpop besloten de vrijwilligers van O.J.C. Knor om een nieuw festival op te zetten onder de naam Inside the Cage. Het nieuwe festival heeft de traditie voortgezet van het bieden van een unieke en feestelijke ervaring voor jongeren in de regio. Het festival is een gelegenheid voor jongeren om samen te komen en te genieten van muziek, sociale contacten te leggen en nieuwe interesses te ontwikkelen. Het festival is ook een kans voor lokale muzikanten en DJ's om hun talent te laten zien en voor de gemeenschap om zich te verenigen ter ondersteuning van jongeren.

Image 2